Cena blog članka za Ameriški trg? Razlike so zelo velike

blank

Cena blog članka za Ameriški trg se lahko. Močno razlikuje. Vse je odvisno kakšno kvaliteto iščeš. Slej ko prej, če se boš resno lotil(a) bloganja, se boš srečal s tem vprašanjem.

Cena blog članka za Ameriški trg?

Koliko bo cena Blog članka, ki ti ga nekdo napiše v angleškem jeziku?

Cene blog članka se navadno obračunavajo in gledajo glede na število besed napisanih. Cena na besedo se giblje od 0,01 centa vse do 0,08 centa ali še več. Dolžina člankov ki jih boš pisal se bo gibala nekje med 1000 in 3500 besed. Večina jih bo krajših.

Zakaj takšen razpon in zakaj bi sploh plačal več? Opisal ti bom zgodbo iz lastnih izkušenj in upam, da ti prihranim kakšen dolar na ta račun.

Pravtako preberi kako do pasivnega prihodka s pomočjo Bloganja In Kakšna je prava dolžina blog članka za Ameriški Trg?

Prvih par Člankov za svoj Blog Napiši sam

Če je tvoja angleščina vsaj nekje na povprečnem nivoju, ti svetujem da prvih par člankov napišeš sam(a) .

Skozi to fazo se ogromno naučiš. Od formiranja besedila do kreiranja poglavij in podpoglavja. Opazil(a) boš, kako Na hitro se tvoje pisanje in na splošno oblikovanje besedila izboljša.

Ka je najpomembnejše – spoznal(a) boš kako se raziskuje vsebino na spletu in izdela Outline. Tvojim bodočim piscem svetujem, da daš, kar se da natančna navodila (Outline) kaj morajo pisati.

Sam ko kreiram naročilo za pisca oziroma “freelancerja” vedno Naredim natančen outline.

Izgleda nekako takole:

  • Kaj naj bo naslov
  • Kako naredit uvod
  • Katera so glavna poglavja
  • Katera so podpoglavja
  • Ali naj linka na kateri od amazonovih izdelkov ali ne, itd…

Če si pridobiš lastne iskušnjs s pisanjem prvih par člankov bo šlo to vse skupaj veliko hitreje, bilo bo bolj natančno in pravilno.

Zaradi tega so Američani v kar lepi prednosti pred nami. Pri nas je vseeno treba v večini primerov slej ko prej nekaj vložiri v vsebino.

Nizka cena članka pomeni več problemov kot koristi : Blog Vsebina za 1 cent

Ubistvu jo je možno dobiti članek že za 0,5 centa po besedi a kvaliteta je seveda temu primerna. Vsak oziroma večina se nas je ujela v to zanko.

Ufff kako je poceni. Mogoče bo pa dobro…

Sam sem začel na platformi Fiver. Tam med pisci člankov kraljujejo Pakistanci in Indijci in konkurenca v najnižjem razredu je res ogromna.

Pakistanci in Indijci so odlični ko se gre o programiranju samo angleški jezi je pa tako tako. Katere probleme vidim:

  • Angleščina je osnovna. Opazi se da isti in ozek besedni zaklad kroži naokrog. Nevarnost je da vas Google obravnava kot “thin content” brez da bralcu daste vrednost ob samem branju.
  • Pogosto ni stavek dan v pravilni čas in zgubiš ti veliko časa pri popravljanju.
  • Veliko je nakladanja oziroma “fluff” ali “rambling” bi rekli Američani. Posledično je veliko teksta besed, za zbrisat.
  • Velika verjetnost je da boste dobili “spun conten“.

Kaj je Spun Content oziroma Article Spinning?

Ob raziskavi tematike najdeš zanimiv članek oziroma članke. Namesto, da bi s svojimi besedami povzel bistvo 10-tih člankov ki si jih prebral in dodal nek svoj pogled na vsebino, greš prepisovat vsebino.

Ko predpisujejo pisci vsebino je ne bodo dobesedno, ker spet toliko niso neinteligentni, ampak pri tem obračajo besede da dobijo “original članek”. Temu se reče Spun content.

Če članek, ko ga prejmeš vržeš v Copyscape, orodje za prepoznavo originalnost, bo napisal da je originalen.

Kar je najhujše – tisti najbolj vztrajni bodo z nekaj trudi najverjetneje lahko dokazali da is jim “vkradel” vsebino pa čeprav ti nisi nič kriv oziroma se nisi niti zavedal(a) tega ob objavi.

Blog Vsebina za 2 centa je odlično razmerje med ceno in kvaliteto.

Pri plačilu 2 centa na besedo lahko naletiš že na kvalitetnega pisca z malo sreče. Za pisca iz ZDA je v večini primerov premalo a z nekoliko več truda se ti mogoče lahko posreči.

Od cenovno dostopnih agencij priporočam iwriter in to “elite” razred piscev. V tem razredu naletiš tudi na Ameriške pisce. Ni pa nujno.

blank

Na začetku ko oddaš zahtevek, da ti napišejo članek, iwriter razpošlje obvestilo med pisce in prejmeš največkrat tistega, ki se najprej prijavi. Sam se v večini prejel vsaj povprečno napisan članek, ponekod tudi zelo dober.

Prednost platforme je v tem, da v kolikor se ti zdi, da si prejel kvalitetni vsebino, si lahko pisca shraniš. Ko potrebuješ zopet članek, ga lahko prioritetno pošlješ njej ali njemu. Če ne sprejme gre zopet naključnemu.

Cenovno so okoli 2c na besedo kar je odlično razmerje med ceno in kvaliteto.

Mogoče edini pomislek imam da se tudi pri iwriterju včasih zgodi da kupuješ prej omenjen “Spun Content” mogoče ne v celoti ampak kakšne odseke.

Da si prepričan, da je research narejen tako kot treba, je potrebno iskati nekoliko dlje. Ko ga najdeš ga drži in ga ne izpusti!

Pravijo da so kvalitetni Blog pisci ki jih najdemo naša največja skrivnost!

Za njih se je treba nekoliko bolj potruditi, mogoče malo zbijati ceno, malo bolj “finančno stegniti “, itd….

Na koncu se splača!

Cena Blog članka za 3c po besedi mora biti že zelo kvalitetna.

Reciva da misliš z blogom resno in da bi rad nekoč potrkal na vrata največjih oglaševalcem kot so Adthrive in Mediavine. Za omenjene, mora biti tvoja vsebina zelo Ameriška.

Američani se šalijo, da že po prvem stavku prepoznajo ali jo piše nekdo od njih. Pravtako ameriški pisec bo zadel tiste prave ključne besede in povečal procent bralcev iz ZDA na tvojem blogu. Posledično več denarja.

Kje jih najdet?

Sam in veliko ostalih bloggerjev imamo največ sreče na upwork platformi. Tukaj lahko najdeš dobesedno vse (podobno kot pri fiverju) le da cena ni vnaprej znana in se lahko pogajaš.

Pisci imajo navadno urno postavko katero lahko pretvoriš v fiksno plačilo po besedi, če se tako do govoriš. Je pa tuki potrebnega nekoliko več truda da prideš do tistega pravega.

NAMIG: ko objaviš “job” da iščeš pisca, ga dej v private, da ga drugi ne vidijo. Nato filtriraj na tiste pisatelje, ki se ti zdijo primerni in jih povabi da se prijavijo na tvoj razpis dela – job ki si ga objavil. Med tistimi, kateri se prijavijo izberi najustreznejšega. Predhodno se seveda v messengerju dogovori vse podrobnosti in to je to.

Sam sem dolgo časa sodeloval s pisateljico iz Bolivije. Njen angleški jezik in sam besedni zaklad je bil res dober. Kar je bilo pa najpomembnejše, dejansko je delala svoj lasten Research za vsak članek ki sem ji ga dal za pisat. Ceno sva imela 2,5 centa na besedo.

Cena Blog članka za 3c po besedi mora biti že zelo kvalitetna.

Pred kratkim sem se pa uspel dogovoriti z Američanko, ki je ravnokar diplomirala in ji veliko pomeni začetni zaslužek. Dogovorila sva se za 3c na besedo. Za ta denar v večini najdeš kvalitetne pisce in ni potrebno iti višje. Če prekineva sodelovanje, bom najverjetneje z malo druda našel zamenjavo. Je tudi moj maksimalen “budget” ki sem ga pripravljen plačat.

IMEJ V MISLIH

Te 3c hiter nanese na 60 – 100 usd po članku tako da to priporočam takrat ko boš točno vedel(a) kaj hočeš in bil prepričan, da to kar pišeš ni konkurenčno (si dobro opravil analizo ključne besede in kasneje optimizacijo spletne strani). Edino tako ti bo na dolgi rok prineslo visoko uvrstitev na spletu in posledično pasivni prihodek. V nasprotnem primeru bo to jama brez dna.