O meni

Rodil sem se v Brežicah, majhnem mestu na vzhodu Slovenije. Starša sta kolebala med Tibor in Tilen in na koncu izbrala slednje 🙃

PS: To sliko je naredil moj sin Liam ko je bil 4 leta star!

Do nekje 20 leta me podjetništvo sploh ni zanimalo. Večino svojih mladih let sem prekadil in iskal smisel v ničemer. Res pa je, da sem od nekdaj rasel v podjetniškem duhu saj se je celotno življenje mojega očeta vrtelo okoli firme, kjer sem se tudi takoj po srednji šoli zaposlil.

Podjetje je bilo takrat močno vpeto v veleprodajo ležišč in izdelkov za spanje. To je še do danes še vedno zelo pomemben del podjetja pa čeprav se je razširilo še v dve drugi smeri, kateri opišem kasneje. Vrnimo se na mene!

Sam sam se takrat samo razmišljal kako bom hitro zaslužil in seveda zapravil plačo. (19 let jeb…). Ampak da se razumeva – to ni bila “očetovska plača”. Dobil sem točno toliko, kolikor je takrat dobil sodelavec ki je v trgovini poleg mene prodajal pohištvo.

Iskreno sem za to lekcijo očetu hvaležen, da me ni razvajal. Če bi me cartal z visoko plačo, ne bi nikoli ustanovil svojega podjetja in razvil podjetniške želje.

Počasi sem se tudi zresnil (beri leto ali dve), spoznal Ljubezen mojega življenja Vesno, s katero imam danes dva prečudovita fanta po Imenu Liam in Noa.

Preden se je rodil starejši sin Liam, sem tudi diplomiral in postal dipl. dizajner, smer notranja oprema. Faks moram reči, da me ni veliko naučil (iskreno jebiga). Mi je pa dal nekaj zelo pomembnega:

  1. Samozavest da sem vreden nekaj več kot podajalčeva plača (beri delo od 8 do 16) .Obožujem prodajat in še danes to delam in bom delal takšnih in drugačnih oblikah celotno življenje. Res pa je z tipičnim delom od 8 do 16 (še posebej če delaš za nekoga) sam en morem doseči tiste željene plače, ki jo imam v glavi.
  2. Fakulteta mi je pokazala širino, da obstaja svet izven okvirjev Alplesa, Sveje, Marlesa, Garanta in Gorenja ki so takrat kraljevali v vseh salonih pohištva po Sloveniji. Nikoli nisem razumel kako lahko salon pri salonu v Sloveniji prodaja isto pohištvo na vsakih 100 metrov narazen, potem se pa še krega kako sosed spušča ceno.

Long story short – faks in podpora moje Vesne sta mi dala pogum da poiščem svojo vizijo in se preizkusim na svojem. S pomočjo kolega Roka, smo leta 2010 izdelal spletno pohištveno trgovino in jo poimenovali Opremisidom katero vodim še danes.

Začetek je vedno najtežji

Nič ni nemogoče. Važno je da verjameš v svojo idejo 100% in da ji slediš ne glede na vse prepreke ki ti stojijo naproti.

Moj nasveti na začetku : podobno kot pri blogu ko ga začnem pisati in dvigovati avtoriteto – Osredotočim se na tisto kar primanjkuje, kjer ponudba ni dobra oziroma širina zelo majhna.

Najdi tiso luknjo / pomanjkanje ponudbe in jo skušaj zapolniti. Pri meni so bile otroške sobe, ki so še danes pomemben del naše prodaje.

Le redki so verjeli da lahko meni, “garažnemu prodajalcu pohištva” uspe kontrirati velikim kot so Lesnina, Harvey Norman, Rutar, Momax itd…. A je ratal 😎 mic po mic.

Vztrajnost, Pogum in Optimizem

Na začetku rabiš:

  1. Pogum, da se odlepiš od varne zaposlitve, ki ti nosi vsakdanji kruh in se vržeš v nestabilno a zelo zanimivo podjetni.
  2. Optimizem, ki te bo spremljal skozi najtežje trenutke tvoje poti na samem začetku.
  3. Vztrajnost iz dneva v dan ponavljati ene in iste procese tudi če se na začetku ne vidi luč na koncu tunela. V moje primeru je bilo naprimer vnašanje izdelkov v spletno trgovino 10-12 ur na dan. Sedaj pri blog – pisanje blog člankov prvih 6 mesecev brez da bi vedel ali bodo uspešni ali ne.

Nič se ne zgodi ih danes na juter. Ni takojšnjega zaslužka. Če ti kdo predstavi idejo da boš po enem mesecu že lepo služil karkoli bo# že počel, samo bejži! Kot Rožle pred Pehto 😂

Za dežjem vedno posije sonce

So stresni trenutki dokler vse skupaj ne pride v nek ritem. Ko vse skupaj postaviš na noge in zraste toliko, da se lahko iz plačuješ, spoznaš zakaj je lepo biti podjetnik

  • Odgovarjaš samo državi – nimaš nekoga ki brusi ego nad tabo
  • Urnik dela odločaš ti. V mojem primeru se je v začetku razvoja opremisidom rodil Liam, moj najstarejši sin. Bilo ki je pomembno, da preživim kvaliteten čas z družino zato sem zjutraj odgovoril na maile, skozi dan preživel čas z družino in zvečer opravil ostale potrebne stvari okoli podjetja. So bili dnevi ko sme delal 12 ur in dnevi ko nisem delal nič. To, če delaš v trgovini, ne moreš.
  • Vse kar zaslužiš ali zgubiš si odgovoren ti. Odličen občutek je, ko zaslužiš in veš da denar, ki si ga prejel gre tebi na račun ali ga po drugi strani vložiš v svoje podjetje za potrebe razvoja. Sam menim, da v kolikor ravnaš preudarno, ni razloga da ti ne uspe!
  • Danes v dobi interneta lahko vse procese maksimalno avtomatizirano in v kolikor želimo smo minimalno prisotni v dnevnih rutinskih delih.

Ne morem poudariti koliko je avtomatizacija procesov pomembna!

Slednje sem na žalost spoznal zelo pozno in vanjo vlagam veš svoj prosti in poslovni čas.

Danes sem solastnik podjetja Lagea. Skozi razvoj spletne trgovine sem začutil da potrebujem dražje izdelke predstaviti v sklopu salona pohištva. Videl sme priložnost da se povežem nazaj z očetom v poslovni smeri in poskušam tokrat malo drugače ustvariti nekaj več. Sam ni imel dobro razvite maloprodaje in je delala izgubo v tem sektorju zato je bila združitev Win win situacija za oba.

Danes Opremisidom iz meseca v mesec podira lastne rekorde a predvsem se trudimo da pri tem ne bi delo postalo preveč obsežno in posledično stresno zaradi same količine naročil, ki prihajajo.

V podjetju zato poskušamo maksimalno avtomatizirati procese in s tem zmanjšati vsakodnevno “ročno delo” . S tem prihranimo čas in denar na dodatnih nepotrebnih zaposlitvah. S tem lahko Moja obstoječa ekipa ekipa zaradi nižjih stroškov posledično doseže višje plače.

V tem času ponovne združitve sem se ogromno naučil. In poslovno in privatno. V poslovnem smislu kako voditi ekipo zaposlenih, kako uspešno nastaviti poslovne procese In seveda avtomatizirati vse skupaj.

V privat življenju pa spoznal kaj so moje prioritete in kaj si želim v prihodnosti.

Kaj je moja vizija in želja za prihodnje?

Mogoče bo zvenelo “pocukrano” ampak si želim mladim pokazat in jih naučit kako pobegnit od klasičnega dela ki ga poznamo od 8 do 16. Želim svojo energijo usmeriti v svetovanje na področju razvoja spletni strani in pasivnega zaslužka skozi bloganje in trgovanje s spletnimi stranmi.

Moj velik hobi in počasi že vir zaslužka je Bloganje, ki ga razvijam z namenom pasivnega zaslužka. Da lahko v prihodnosti svoje delo opravljam od kjerkoli z minimalno porabljenega časa in hkrati uživam brezskrbno s svojo družino.

Na koncu je najdragocenejši čas ki ga želim prebiti ob ljudeh ki mi pomenijo največ. Klasična oblika dela tega ne omogoča v večini primerov.

Nazaj na moj hobi 🙂

Vrnimo se nazaj k bloganju in nasplošno organski rasti spletne strani (Beri: Kako na brezplačen način do obiska ali kupcev? )

SEO in nasplošno Optimizacija spletne strani je moj hobi, moja poslovna strast ki jo pospešejo želim razvijati dalje in deliti s tabo. Je dolgotrajen proces in se ne zgodi čez noč. Pozabi na “Get rich soon” zgodbico. Bo pa ta realna in resnična za razliko

Najlepše v temu pa bo, da ko enkrat prilezeš po 1 ali 2 letih na vrh, te od tam odstranijo zelo težko in počasi, če veš kaj delaš. To velja za spletne trgovine ali Blog ki ga pišem. Res pa je da eni prilezejo gor prej kot drugi. Veliko je odvisno od konkurence, ki jo imaš ob sebi.

Na koncu bo mindset odigral ključno vlogo In po. Mojem mnenju 3 že prej omenjene lastnosti, ki jih moraš imeti so: Vztrajnost, Pogum in Optimizem.

Dovoli da ti pomagam! Vem da zmoreš!

Skozi moj blog bom delil kvalitetno vsebino (informacije), ki bi jih drugače pri večini plačal.

V kratkem imam plan narediti privat forum. Če si lastnik spletne trgovine, podjetnik ali bloger te lepo vabim, da se mi pridružiš!

Forum bo za vse tiste, ki si boste želeli izboljšati svoje znanje na področju pasivnega zaslužka, organske rasti, seo optimizacije in razvoja spletne trgovine.

Poskrbel bom da bo to odlična izkušnja! Svoje znanje bom izmenjeval skozi skupinske video konference, 1 na 1 svetovanja. Posnel bom tako imenovane over the shoulder video posnetke, kjer me boste gledali kako naprimer napišem Blog članek, določam konkurenco, itd…

Več kmalu 😉

Prijavi se v spletne novičke da ne zamudiš otvoritve in ostalih zanimivih člankov!

Novičke, ki je ne želiš zamuditi!

Obljubim, da te čaka samo kvalitetna vsebina in koristni nasveti!

Prosim počakaj trenutek.

Zelo sem ti hvaležen, da si se prijavil!